Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Архімандрит Гавриїл Анисимов розповів, як Онуфрій узгодив з РПЦ захоплення монастиря в Криму

    Архімандрит Гавриїл Анисимов, розповів про події, які призвели до його «заборони» Українською православною церквою (в єдності з Московським патріархатом). Згідно з офіційним документом, який він отримав від митрополита Онуфрія, ця заборона була пов’язана з його співслужінням з екзархом Вселенського Патріарха – єпископом Команським Михаїлом. Однак, архімандрит Гавриїл розкриває, що справжня причина може бути складнішою.

    За його словами, керівництво УПЦ (МП) приймає рішення, що відображають російську церковну політику і навіть дублюють рішення Московського патріархату. Він наводить приклади архімандрита Кирила Говоруна та свого співслужіння з кліриками Вселенського Патріархату в Римі, після чого він не отримав заборони.

    “Чому я вважаю, що ця заборона не про співслужіння з екзархом? Дуже просто! Відповім питаннями: чому мене не заборонили після першого мого співслужіння в Ставропігії Вселенського Патріархату 24.09.2023? Ба більше того, чому не заборонили після співслужіння з кліриками Вселенської патріархії влітку 2022 року у Римі? Чи заборонять тих хто співслужить/співслужив клірикам Вселенського Патріархату на Афоні та в Греції (особисто знаю таких архієреїв та священників)? Все набагато простіше ніж всім здається! На сьогоднішній день керівництво УПЦ – не чує і навіть не хоче чути голос та думку свого духовенства, бо вони давно витіснили з поняття Церква – людей. Бо саме людей вони можуть змусити вірити в те що вони кажуть та те що їм кажуть казати. А духовенство вони вже давно винесли за рамки поняття – ЛЮДИ. Саме тому їм не цікава думка – духовенства, тим паче думка в голос. «Думайте на кухні» – ось їх головний меседж, який спритно виконується багатьма священниками («підписантами» в тому числі)”, – зазначив священник.

    Анисимов також розглядає внутрішні проблеми в УПЦ (МП), стверджуючи, що керівництво не цікавиться думкою свого духовенства та ігнорує їхні переконання. За його словами, УПЦ (МП) не бере до уваги думки духовенства і не реагує на питання “колаборантів в рясах”.

    “Де заборони колаборантів в рясах? Де засудження кровавого патріарха? Як справи з Кримськими єпархіями? Які межі канонічної території УПЦ? Чи живий митрополит Бердянський Єфрем та чи має він місце служіння після вигнання з Бердянська? Чому Церква галасує за свої права на міжнародній арені з приводу захоплення Храмів на підконтрольній нашій країні території, але мовчить з приводу захоплень цілих єпархій на тимчасово окупованих територіях!?”, – йдеться в дописі Анисимова.

    Він також розповів, як написав рапорт на ім’я Онуфрія про те, що монастир в Криму має самочинно відвідати єпископ РПЦ із “комісією”. Митрополит Онуфрій, який згідно церковних документів керує монастирем, ніяк не відреагував. Архімандрит Гавриїл написав ще один рапорт на ім’я Онуфрія після відвідин “комісією” монастиря і їх заявами про “перехід” обителі в РПЦ. “Знову ж таки – реакції не послідувало”, – підкреслює архімандрит Гавриїл.

    “Тобто всі дії нашого керівництва підводили нас до того щоб ми з насельниками залишили монастир та пішли по світу в пошуках кращої долі або з фанфарами перейшли до рпц, що звісна річ, ми робити не збиралися”, – додав архімандрит.

    Крім цього, священники-колаборанти у Криму переконували Анисимова, що Онуфрій знає про ситуацію і з ним вони все узгодили.

    «благочиний Севастопільского округу, вже напряму озвучив нашому клірику повальну для нас інформацію: «Контакты между мной и Киевской митрополией не прерваны, были обсуждения сложившейся ситуации с Блаженнейшим и Управделами УПЦ, поэтому я как благочинный Севастополя, даю Вам последнюю объективную информацию» …. Тобто, я як намісник обителі – не маю можливості зустрітися з Предстоятелем для розмови та отримання будь-якої інформації, а священик-колаборант з Криму – таку можливість має», – обурився отець Кирил.

    Він також пише, що перші особи в УПЦ (МП), з об’єктивних причин цілком і повністю втратили адекватний контроль над адміністративним управлінням системи яку вони створили. Крім цього отець Гавриїл вважає, що “заборона” його в священнослужінні – це меседж всьому «крилу» проукраїнськи налаштованого духовенства УПЦ (МП), що їхні думки по-перше нікому не цікаві, по-друге є такими які суперечать політиці добровільного замовчування та особистим переконанням керівництва Церкви.

    Нагадаємо, раніше Архімандрит Гавриїл відреагував на отриману від Онуфрія “заборону”.

    Найсвіжіше

    Популярне