Субота, 18 Травня, 2024
Бiльше

    Архімандрит Гавриїл відреагував на отриману від Онуфрія “заборону”

    Архімандрит УПЦ (в єдності з МП) Гавриїл Анисимов прокоментував “заборону у священнослужінні”, яку видав йому митрополит Онуфрій, очільник УПЦ (МП). Нагадаємо, що архімандрит кілька разів співслужив Екзарху Вселенського патріарха в Україні.

    “Сьогодні (18 жовтня, – ред.) мав нагоду зустрітись з митрополитом Онуфрієм, під час якої митрополит небагатослівно вручив мені дану відзнаку. Йде війна, від рук російських окупантів вмирають тисячі українців, РПЦ нахабно віджимає цілі єпархії, призначає нових «керівників» а керівництво УПЦ те що не МП – забороняє священників які намагаються щось змінити в кращу для Церкви та країни сторону. Нонсенс”, – йдеться в дописі архімандрита.

    Він зауважив, що за три місяці його перебування в Києві він мав нагоду зустрітись з митрополитом Онуфрієм – двічі, першого разу на службі, після якої він розповів про критичну ситуацію навколо обителі і наступного разу сьогодні.

    “На мої прохання про аудієнцію – мені неодноразово було відмовлено, бо не було приймальні та кабінету. Оригінальне піклування про церкву, та ставропігію”, – іронічно пише Анисимов.

    Архімандрит Гавриїл підкреслив, що “заборона отримана за співслужіння з представниками Матері Церкви – справді відзнака, особливо коли вона вручається на фоні мовчання стосовно кризової ситуації в Церкві, в особливості, по болючому для мене – Кримському питанні”.

    В кінці священник процитував митрополита Павла (Лебедя) «Ви навчіться писати, ви не можете написати правильно фамілію а мені розказуєте що таке» і зазначив, що він Анисимов, а тому заборона видана не йому.

    Раніше парафія УПЦ (МП) у Луцьку доєдналася до ПЦУ і підтримала свого «забороненого» священника Олександра Колб. Також Духовний Фронт України пояснював, що УПЦ (МП) продовжує діяти в руслі РПЦ, коли забороняє священників за співслужіння із єрархом Вселенського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне