Четвер, 23 Травня, 2024
Бiльше

    В Коломиї ПЦУ звершила освячення нового храму на честь Івана Богослова

    15 жовтня в Коломиї відбулося освячення храму і престолу на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова та архієрейська Божественна літургія.

    Урочисте богослужіння звершили: архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій, єпископ Коломийський і Косівський Юліан, вікарій Івано-Франківсько-Галицької єпархії, єпископ Богородчанський Феогност та місцеве і запрошене духовенство, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Святкову відправу своїм співом супроводжував церковний хор під керівництвом регента – добродійки Людмили Бойчук.

    Керуючий Коломийською єпархією розповів про історію цієї святині, зазначивши: «Сьогодні дійсно велика та унікальна історична мить для міста Коломиї, коли трьома архієреями Православної Церкви України, з собором духовенства, чисельними молільниками, звершено освячення ще одного храму – собору Святого апостола та євангелиста Іоана Богослова. Протягом десяти останніх років громада цього храму активно прямувала до цього дня, долаючи труднощі та випробування. Сьогодні насамперед хочу подякувати священникам цього собору: отцям Василю та Анатолію, які, з мого благословення, ревною працею та молитвою вели дану громаду, преображаючи храми людських душ та стіни цього величного собору. Вони дійсно стали добрими сіячами Божого Слова, яке так щедро проросло в цій громаді й явно принесло свій плід – відбудову цього величного храму».

    Далі єрарх подякував архіпастирям за співслужіння та, на пам’ять про відвідини міста Коломиї й освячення собору, подарував архієреям унікальні писанки. Після цього відбулося відзначення церковними нагородами благодійників храму.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ зустрівся із захисником України та його сім’єю. Також на Буковині під час похорону Героя люди заявили про готовність перейти до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне