Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    ВРЦ закликає до негайного припинення вогню та термінової гуманітарної допомоги для Гази

    «Всесвітня рада церков (ВРЦ) знову закликає негайно припинити це смертоносне насильство, а ХАМАС припинити свої напади. Ми терміново просимо обидві сторони про деескалацію ситуації», – сказав генеральний секретар WCC Джеррі Піллей.

    «Ми глибоко стурбовані конфліктом між Ізраїлем і палестинськими збройними групами, а також неминучими трагічними наслідками для жителів регіону — як ізраїльтян, так і палестинців — після періоду ескалації напруженості та насильства на Західному березі та в Єрусалимі», – йдеться в заяві опублікованій на сайті ВРЦ.

    Всесвітня Рада Церков приєдналася до заяви Патріархів і Глав Церков в Єрусалимі 13 жовтня, яка закликала до негайних дій для вирішення ескалації гуманітарної кризи в Газі. Ситуація в секторі Газа дуже важка. Люди існують без доступу до води, їжі, медичної допомоги та електроенергії.

    У своїй заяві в неділю Піллей сказав: «Ми закликаємо Державу Ізраїль за підтримки міжнародного співтовариства дозволити гуманітарній підтримці ввійти в Газу, щоб мільйони невинних цивільних осіб, у тому числі багато дітей, могли отримати медичну допомогу та основні засоби».

    Піллей наголосив на терміновій необхідності діяти. «Більше того, ми закликаємо всі сторони до деескалації цієї війни, щоб врятувати невинні життя, одночасно служачи справі справедливості».

    Англіканська лікарня Араб Ахлі в Газі зазнала ударів Ізраїлю в суботу ввечері. Частково пошкоджено два поверхи, постраждало четверо людей.

    Піллай закликав поважати міжнародне право, включно з Женевською конвенцією, міжнародне гуманітарне право та права людини, щоб захистити всіх цивільних осіб і негайно звільнити всіх заручників, утримуваних у Газі.

    Піллай підсумував: «Ми закликаємо всіх лідерів працювати заради справедливого миру на Святій Землі. Лише справедливість приведе до миру та безпеки для всіх».

    WCC запрошує всі Церкви-члени та людей доброї волі приєднатися до заклику Глав Єрусалимських Церков відзначити День Молитви та Посту 17 жовтня.

    Нагадаємо, Всесвітня Рада Церков перенесла круглий стіл за участі ПЦУ і УПЦ (МП). Також третій випуск військових капеланів відбувся у Києві.

    Найсвіжіше

    Популярне