Вівторок, 21 Травня, 2024
Бiльше

    Глави церков Єрусалиму закликають до миру та справедливості під час насильства

    Патріархи та глави церков у Єрусалимі видали спільне звернення, закликаючи до миру та справедливості, відзначаючи триваюче насильство.

    У зверненні, опублікованому на сайті Єрусалимської Православної Церкви, йдеться про необхідність припинення насильства та вирішення конфліктів шляхом діалогу та перемовин. Церковники висловили занепокоєння щодо невинних людей, що страждають в результаті конфлікту та закликають до збереження захисту прав людини та гідності.

    «Як духовні лідери, ми простягаємо руку всім, хто страждає, і молимося, щоб Всемогутній Бог дав втіху пригніченим і мудрість усім, хто перебуває на керівних постах. Ми закликаємо міжнародну спільноту максимально активізувати свої посередницькі зусилля для досягнення справедливого та міцного миру на Святій Землі, який буде ґрунтуватися на рівності прав людини та міжнародній законності», – йдеться у повідомленні.

    «Як охоронці християнської віри, яка глибоко вкорінена у Святій Землі, ми солідарні з людьми цього регіону, які терплять руйнівні наслідки триваючих чвар», – сказано в посланні.

    Релігійні лідери Єрусалиму однозначно засуджують будь-які дії, спрямовані проти цивільних осіб, незалежно від їхньої національності, етнічного походження чи віри. Такі дії суперечать основним принципам гуманності та вченню Христа, який закликав нас «люби свого ближнього, як самого себе».

    Вони також благають всіх невтомно працювати над припиненням насильства та встановленням справедливого і тривалого миру, який дозволить Святій Землі бути маяком надії, віри та любові для всіх.

     

    Найсвіжіше

    Популярне