Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Третій випуск військових капеланів відбувся у Києві

    13 жовтня відбувся третій випуск капеланів, які пройшли курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства Збройних Сил України. Підготовка 29 капеланів від п’яти релігійних організацій відбулася у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Курси включали досвід найкращих викладачів, військових, капеланів, представників Церков та релігійних організацій, а також державних діячів.

    Про це інформує armyinform.com.ua

    Під час церемонії випуску капелани отримали свої сертифікати та відзнаку – дужку до нарукавного знаку “Бути поруч”. Ця відзнака символізує професійну та корпоративну культуру, а також позначає успішне завершення курсів.

    Начальник Служби військового капеланства ЗСУ Апарату Головнокомандувача ЗСУ полковник Олексій Терещук висловив свою вдячність капеланам за їхню працю та зазначив, що розвиток центру підготовки військових капеланів – це важливий крок для забезпечення професійного навчання та підготовки військових капеланів.

    Начальник Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка бригадний генерал Анатолій Шевченко також привітав капеланів і висловив готовність враховувати їхні поради та досвід у підготовці наступних капеланів. Він висловив повагу до капеланів за їхню роль у наданні духовної підтримки воїнам та побажав, щоб Бог завжди був з ними.

    Нагадаємо, капелани ПЦУ молитовно вшанували усіх померлих і вбитих побратимів. Також Всесвітня Рада Церков перенесла круглий стіл за участі ПЦУ і УПЦ (МП).

    Найсвіжіше

    Популярне