Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск: досить пролиття крові в Святій Землі, в Україні та повсюди

    Папа Франциск у неділю, 15 жовтня, звернувся до паломників із черговим закликом, присвяченим ситуації в Ізраїлі та Палестині. Помітивши присутність українських прапорів на площі Святого Петра, понтифік також закликав не забувати про Україну.

    Про це повідомляють Новини Ватикану.

    «Будь ласка, нехай же не проливається більше невинна кров ні у Святій Землі, ні в Україні, ні деінде! Досить! Війни – це завжди поразка, завжди!» – заявив Папа Франциск.

    Святіший Отець зазначив, що з почуттям великої скорботи слідкує за тим, що відбувається в Ізраїлі та Палестині.

    «Я постійно думаю про численні жертви, особливо про малечу та людей похилого віку. Знову закликаю звільнити заручників і рішуче наполягаю на тому, щоб діти, хворі, люди похилого віку, жінки і всі цивільні особи не ставали жертвами конфлікту. Гуманітарне право повинно поважатися, особливо в Газі, де існує нагальна потреба гарантувати гуманітарні коридори і надати підтримку всьому населенню. Брати і сестри, вже загинуло дуже багато людей», – сказав він, закликаючи до припинення кровопролиття.

    «Молитва – це лагідна і свята сила, яку ми можемо протиставити диявольській силі ненависті, тероризму та війни. Заохочую всіх віруючих приєднатися до Церкви в Святій Землі та присвятити наступний вівторок, 17 жовтня, молитві та постові», – вів далі Папа, проказавши разом з прочанами окреме «Радуйся, Маріє…».

    Глава Католицької Церкви зазначив, що не зменшилось його занепокоєння також і кризою в Нагірному Карабасі.

    «На додаток до гуманітарного становища переміщених осіб, яке є серйозним, я також хотів би звернутися з особливим закликом про захист монастирів і місць культу в регіоні, – сказав він. – Сподіваюся, що, починаючи від влади і всіх мешканців, вони будуть поважатися і захищатися як частина місцевої культури, вираження віри і знак братерства, що робить можливим спільне життя у відмінностях».

    Оголосивши про публікацію Апостольського напоумлення, присвяченого духовній спадщині святої Терези від Дитятка Ісуса, вітаючи різні групи прочан, Папа звернув окрему увагу на присутніх українців. «Бачу прапори України: не забуваймо про стражденну Україну», – сказав він, перед тим як попрощатися та завершити зустріч.

    Найсвіжіше

    Популярне