Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Ще дві громади Красилівщини перейшли до ПЦУ: жителі вважають це складовою у перемозі над агресором

    Через війну все більше громад виходять з УПЦ (що в єдності з МП) до ПЦУ на Хмельниччині.

    З лютого 2022-го тут зареєстровано статути 257 колишніх громад УПЦ (МП) в новій редакції.

    Останніми днями храмами, що змінили юрисдикцію на Красилівщині, стали парафії у Дружному та Чепелівці. Більше 300-400 прихожан кожної громади на зборах проголосували за перехід до ПЦУ.

    Про це повідомляє міськрада Красилова.

    В селі Чепелівка близько 450 прихожан – членів релігійної громади проголосували за перехід Свято-Покровської парафії із УПЦ (МП) до ПЦУ. Про це міській раді повідомила новообрана голова парафіяльної ради храму – Олена Колесник.

    За її словами, збори жителів Красилівської громади відбулися 7 жовтня неподалік храму. Під час зборів прийняли Статут у новій редакції, обрали парафіяльну раду релігійної організації та членів ревізійної комісії.

    В селі Дружне організували збори членів релігійної громади 9 жовтня. “За” вихід храму з Української Православної Церкви та перехід до ПЦУ проголосували більше 300 прихожан. Про це міській раді повідомила новообрана голова парафіяльної ради храму – Ірина Кравчук.

    Під час зборів також прийняли Статут у новій редакції, обрали парафіяльну раду релігійної організації та членів ревізійної комісії.

    Але питання щодо фактичної передачі членам релігійної громади в користування приміщень обох храмів буде вирішуватись згідно із вимогами чинного законодавства.

    — Жителі громади прийняли своє рішення, бо переконані, що розірвання церковно-канонічного зв’язку з московським патріархатом – невід’ємна складова досягнення Україною Перемоги у нинішній війні за свою волю і незалежність, — пишуть у міській раді.

    Найсвіжіше

    Популярне