Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    На свято Святої Параскеви в Яссах очікують понад 300 тисяч паломників

    Ясська архиєпархія очікує понад триста тисяч паломників на 9-денному паломництві в Яссах, яке розпочнеться цієї суботи напередодні головного свята святої Параскеви, однієї з найулюбленіших румунських святих, 14 жовтня.

    Минулого року, за 9 днів паломництва, понад 340 000 людей взяли участь у заходах, організованих з нагоди престольного свята митрополичого собору в Яссах. З часом організатори доклали зусиль, щоб оптимізувати час очікування, інформує orthodoxtimes.com

    Релікварій зі святими мощами преподобної Параскеви буде винесено з собору цієї суботи вранці о 06:30 і розміщено на подвір’ї Митрополичого собору.

    11 жовтня грецька делегація принесе мощі святого Андрія Критського з Митрополичого собору в Аркалохорі на Криті. Рішення привезти мощі Андрія Критського пов’язане з тим, що Священний Синод Румунської Православної Церкви оголосив 2023 рік роком пам’яті гімнографів і церковних співців.

    Святий Андрій Критський був архієпископом Криту в кінці 7-го і на початку 8-го століття. Він був богословом, учителем і гімнографом, найбільш відомим завдяки написанню Великого канону – довгого покаянного гімну, який співають під час Великого посту.

    Найсвіжіше

    Популярне