Четвер, 23 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх благословив відкриття дитячого майданчика в Халкідонській митрополії

    Вселенський патріарх Варфоломій у другій половині дня середи, 4 жовтня 2023 р., звершив чин освячення нового дитячого майданчика Священної Митрополії Халкідонської з нагоди його відкриття у присутності старця митрополита Халкідонського Еммануїла, членів Церкви. Священний і Священний Синод та інші Архиєреї Вселенського Престолу, Духовенство, лідери громад і вірні Халкідону.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    У своїй промові Вселенський Патріарх привітав митрополита та Координаційний комітет Халкідонської громади, а також однойменних та анонімних спонсорів і жертводавців, за сприяння та підтримки яких стало можливим створення цього суспільно корисного проекту, який є безпосередньо пов’язані, як він сказав, з освітою нашої Нації.

    У своїй промові Вселенський патріарх наголосив на важливості освіти та високо оцінив зусилля митрополита Еммануїла у служінні Матері-Церкві та своїй єпархії. Він також висловив свою прихильність до єпархії, в якій він раніше пастирював.

    «Ми всі знаємо, що наша нація, особливо в цьому місті, завжди була пов’язана зі школами, з освітою», – сказав Вселенський патріарх, нагадавши, що поширення грецької літери завжди було постійною турботою Матері-Церкви.

    В іншому місці своєї промови він сказав: “Дорогий брате Еммануїле Халкідонський, ти розпочав своє пастирське служіння, йдучи із Заходу на Схід, з великим завзяттям для Патріархату та грецької діаспори, частину якої тобі довірила Мати-Церква, і з великою любов’ю та прихильністю пасеш це мале стадо твоєї історичної старшої митрополії”.

    Найсвіжіше

    Популярне