Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    СБУ проводить обшук у Корецькому монастирі який напряму підпорядковується РПЦ

    СБУ зранку 6 жовтня проводила безпекові заходи у Свято-Троїцькому жіночому монастирі в Корці на Рівненщині. Він має статус ставропігійного і напряму підпорядковується  РПЦ.

    Це вже другий випадок, коли територію монастиря оглядають правоохоронці, повідомляє Суспільне.

    За повідомленням речниці СБУ Рівненшини Анни Свінціцької-Савчук для ЗМІ, правоохоронці знову прийшли у Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир сьогодні, у п’ятницю, 6 жовтня.

    «Такі заходи проводяться для недопущення використання релігійних громад в якості осередку “русского міра” та перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо», – зазначає посадовиця.

    “Всі дії відбуваються в межах чинного законодавства. Наголошуємо, що у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України”, — зазначила Анна Свінціцька-Савчук.

    Також вона уточнила, що правоохоронці оглядають територію та монастиря та приміщення на наявність заборонених до обігу предметів, перевіряють людей на причетність до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

    Це не перша перевірка у Свято-Троїцькому жіночому монастирі в Корці, який має статус ставропігійного і єдиний в області напряму підпорядковується російській православній церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне