Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Остродоксальні євреї заарештовані за плювки на християн у Єрусалимі

    Поліція Ізраїлю заарештувала п’ятьох осіб за підозрою в плюванні в християнських паломників або на церкви у Старому місті Єрусалиму.

    Інцидент стався 4 жовтня, під час святкування Суккот, єврейського свята, яке знаменує осінній збір урожаю та пам’ять про блукання євреїв по пустелі під час Виходу.

    За словами очевидців, ортодоксальні євреї плювали на християнських паломників, які йшли до церкви Святого Гробу Господнього. Інші плювали на землю перед церквою, щоб перешкодити християнам молитися.

    Відео інциденту, яке було опубліковане в соціальних мережах, викликало хвилю обурення.

    Поліція Ізраїлю заявила, що заарештувала п’ятьох осіб, причетних до інциденту. Один із них, неповнолітній, був заарештований за напад, а інші четверо – за хуліганство.

    Головний рабин Ізраїлю Давид Лау заперечив твердження поселенців про те, що плювання та інші дії вкорінені в історичному юдаїзмі, і пояснив, що на Суккот в епоху Храму «єврейський народ молився і приносив жертви в Храмі за мир у всьому 70 країн світу».

    Керівництво поліції Єрусалима назвало ці дії неприпустимими і такими, що шкодять багаторічному мирному співіснуванню у місті. Тим часом ортодоксальні євреї стверджують, що плювання на християн є єврейською традицією.

    “Це не євреї, це хулігани”, – сказав він. “Ми не терпимо такої поведінки”.

    Інциденти між ортодоксальними євреями та християнами у Єрусалимі не є новими. Однак останній інцидент викликав особливе обурення через його публічний характер та жорстокість.

    Цей інцидент може призвести до посилення напруженості між двома громадами.

    Найсвіжіше

    Популярне