П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ Варсонофій отримав Подяку від військових 128-ї бригади

    За допомогу та духовну підтримку військових на передовій єпископ Ужгородський та Закарпатський ПЦУ Варсонофій отримав Подяку від 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

    Священник з початку повномасштабного вторгнення їздить до військових на різні напрямки фронту.

    Варсонофій розповів: “Як священик не маю права до рук брати зброю, але необхідні матеріали вже ми вкотре передаємо нашій бригаді, наближаючи тим самим перемогу нашого українського війська над російськими загарбниками”.

    Єпископ Ужгородський і Закарпатський ПЦУ Варсонофій — капелан, який відвідує українських військових на фронті. Востаннє був у День захисників та захисниць.

    “Були закуплені медичні новітні устаткування — це апарати ШВЛ, це дефібрилятори, це кардіоапарати. Крам того був переданий великий автомобіль кросовер для користування нашими військовими. Було передано більше 200 ліцензованих джгутів-турнікетів. Була відслужена Божественна Літургія в кафедральному соборі Святої Трійці м. Запоріжжя разом із єпископом Запорізьким і Мелітопольським Фотієм”, — сказав єпископ.

    Розповів Варсонофій і чому їздить до військових на передову другий рік поспіль.

    “Капелани в першу чергу приїжджаючи туди, ми звершуємо і літургію, ми звершуємо і таїнства необхідні, хрещення. Навіть були випадки, коли чоловік із жінкою зустрілися там на фронті, вони покохали одне одного і ми їх там вінчали. Багато проходили таїнств хрещення військовослужбовців, які не були хрещені”, — сказав Варсонофій.

    За допомогу та духовну підтримку підтримку військових Варсонофію вручили Подяку захисники 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

    Найсвіжіше

    Популярне