Субота, 27 Липня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск і Вселенський патріарх на «Екуменічному молитовному чуванні»

    Вселенський патріарх Варфоломій, Папа Римський Франциск, Архієпископ Кентерберійський Джастін Велпі та інші провідні релігійні лідери 1 жовтня ввечері на площі Святого Петра взяли участь в “Екуменічному молитовному чуванні”.

    Церемонія завершилась о 20:00 за місцевим часом і проводилась з ініціативи, зокрема, відомої французької чернечої спільноти Тезе, повідомляє orthodoxtimes.com

    Водночас у чуванні взяли участь понад три тисячі молодих людей, які прибули до італійської столиці з різних куточків світу.

    Як підкреслили в спільноті Тезе, “ця зустріч, яка відбувається в Римі і одночасно в інших частинах світу, зосереджена на простій церемонії слухання слова Господнього, з довгою хвилиною мовчання і заступництва за мир”.

    За словами організаторів, підготовка чування була справжнім виявом синодальності, з бажанням, щоб у ньому взяли участь багато церковних співбратів.

    Понад п’ятдесят різних конфесій взяли учать в заході.

    2 жовтня Вселенський Патріарх очолив Божественну Літургію в православній церкві святого Теодора Тирона, що в Палатіно у Вічному місті.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх закликав РПЦ припинити заохочувати війну. Також священники УПЦ (МП) співслужили Екзарху Вселенського Патріарха.

    Найсвіжіше

    Популярне