Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Папа призначив 21 нового кардинала, зміцнивши вплив на обрання наступника

    Папа Франциск у суботу на площі Святого Петра у Ватикані призначив 21 нового кардинала, особисто вручивши малиновий ковпак більшості нових церковних посадовців.

    Як пише “Європейська правда”, про це повідомляє DPA.

    Призначення до Колегії кардиналів Католицької церкви, яка обирає нових очільників Ватикану, фактично дає можливість понтифіку впливати на обрання свого наступника.

    18 з 21 нових призначенців молодші 80 років, а отже, матимуть право голосу на можливому конклаві з обрання нового Папи Римського. Правила Ватикану не дозволяють кардиналам, старшим за цей вік, голосувати на конклаві.

    Це означає, що 99 з 137 кардиналів, які наразі мають право обирати наступного Папу, були призначені Франциском, якому зараз 86 років.

    Призначення єпископа Гонконгу Стівена Чоу вважається важливим кроком через напружені дипломатичні відносини між Китаєм і Святим Престолом.

    Як і в попередні роки, Франциск дедалі частіше обирає єпископів і архиєпископів з неєвропейських країн для призначення кардиналами. Цього разу його увага зосереджена на духовенстві з Африки та Азії, включаючи нових кардиналів з Танзанії, Малайзії, Південного Судану, КНР і ПАР.

    Найсвіжіше

    Популярне