Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині громада власними силами облаштовує храм

    У селі Павлівка Хмільницького району релігійна громада Православної церкви України самотужки робить ремонт у храмі.

    До ПЦУ жителі перейшли влітку минулого року. Відтоді у приміщенні облаштували нижній храм, поставили вікна та двері.

    Очільниця релігійної громади Ніна Новохацька зазначила, поспішають з ремонтом, бо цьогоріч престольне свято Іоанна Богослова відзначатимуть за новоюліанським календарем, 26 вересня.

    “Це храм Іоанна Богослова. Це – апостол любові. І завтра в нас храмове свято за новим стилем. Буде святкова служба, літургія. Потім буде освячення води, будемо тричі обходити храм, готуємо подаруночки всім, хто прийде до церкви”, – розповіла Ніна Новохацька.

    За її словами, храм Іоанна Богослова ПЦУ в Павлівці будують понад 5 років. Починали, коли громада була зареєстрована в УПЦ. Заклали фундамент, звели “коробку”.

    “Він був недобудований, ми його починали практично з нуля. Вважали, якщо цей храм буде українським, то це буде допомога нашим воїнам, захисникам”, – розповіла Новохацька.

    За благоустрій території відповідає Катерина Гуменчук.

    “Рвемо бур’ян навколо церкви. Прибираємо, щоб був порядок. Завтра престольне свято”, – говорить Катерина Гуменчук.

    За рік місцеві самотужки пошпаклювали нижній храм, навесні поновили роботи у верхньому. Минулого тижня поставили пластикові вікна та двері, розповіла скарбник Анна Карпенко. На усі роботи витратили близько 600 тисяч гривень. Гроші збирали усім селом.

    Якщо взяти нижній храм, то на його ремонт пішло близько 70 тисяч, на облаштування прилеглої території – близько 20 тисяч. А на верхній храм – десь 500 тисяч”, – говорить Анна Карпенко, скарбник храму.

    Найсвіжіше

    Популярне