Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Вийшов друком черговий номер журналу “Помісна Церква” (липень-серпень)

    Вийшов друком черговий номер журналу “Помісна Церква” №4(35), який охоплює період життя ПЦУ за липень-серпень.

    У журналі описані постанови Помісного собору та Священного Синоду ПЦУ

    Також журнал торкнувся актуальних питань пастирського служіння, зокрема новоюліанського календаря. На цю тему розміщене інтерв’ю ігумена Кипріана.

    На сторінках журналу читачі можуть знайти бесіду протоєрея ПЦУ Богдана Гулямова із предстоятелем ПЦУ, митрополитом Епіфанієм про богослів’я Преображення, обоження і Боже світло.Читачі можуть знайти відповіді на питання чи правомірно, до прикладу, стверджувати, що богослів’я Різдва особливим чином пов’язано з ученням про Воплочення, а богослів’я Преображення з ідеєю обоження.

    Також, митрополит Львівський Димитрій розмістив свою статтю в журналі про митрополита Київського, Галицького і всієї Руси Симеона  (1480 – 1488).

    В середині журналу розміщена фотохроніка Київської митрополії.

    Завершується журнал історично-публіцистичною статею присвяченій 950-річчю закладення Успенського собору Києво-Печерської лаври.

    Головний редактор священник Іван Сидор проінформував, що вперше журнал «Помісна Церква» вийшов з білим кольором плашки вгорі.

    «Дизайн журналу передбачає кольоровий фон, на якому поміщена назва журналу, номер, місяць і рік видання. З шкільного курсу фізики знаємо, що до традиційних кольорів відносяться: червоний, помаранчевий, жовтий, зелений, блакитний, синій, і фіолетовий. Усі ці кольори були використані у всіх попередніх 36 номерів видання. З точки зору світової хвилі – білий колір це зорова рівноважна сукупність усіх кольорів видимого спектра сонячного світла», – зазначив отець Іван.

    «Помісний Собор духовенства і мирян, який бачимо на обкладинці журналу – це не лише вищий керівний орган Церкви (згідно Статуту), але й ознака єдності і злагоди. То ж і білий колір обкладинки, як єдинство всіх кольорів спектра, гадаю, чудово тут гармонією, має свій символізм і сенс», – підсумував він.

    Loader Loading...
    EAD Logo Taking too long?

    Reload Reload document
    | Open Open in new tab

    Download [10.18 MB]

    Найсвіжіше

    Популярне