Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Московський патріарх Кіріл вимагає “захисту” для УПЦ (МП)

    Патріарх Московський і Кіріл звернувся з посланням до предстоятелів Помісних Православних Церков, а також до представників міжнародних організацій, обурюючись нібито “антирелігійним терором” проти Української Православної Церкви Московського Патріархату в Україні.

    Як повідомляє РІСУ з посиланням на пресслужбу РПЦ, Кіріла розлютили обшуки СБУ у Святогірській лаврі та арешт її настоятеля митрополита Арсенія, підозрюваного у розголошенні інформації про дислокацію ЗСУ. Цитата: “Багатоденний арешт митрополита Арсенія за штучними, надуманими підставами є черговим з низки інших каральних заходів проти публічних спікерів УПЦ та її інформресурсів.”

    Гундяєв також згадав про кримінальну справу проти “Союзу православних журналістів” та нарікав на законопроект щодо релігійних організацій, метою якого він назвав “фактичну заборону УПЦ”.

    Водночас у зверненнях до міжнародних інституцій і Кіріл закликав “звернути увагу на перелічені факти зневажання прав людини в Україні та докласти зусиль до захисту права на свободу віросповідання віруючих і громад УПЦ”.

    Свої послання московський патріарх адресував предстоятелям низки Помісних Церков, а також керівництву ООН, ОБСЄ та Ради Європи.

     

    Найсвіжіше

    Популярне