Неділя, 12 Травня, 2024
Бiльше

    Всеукраїнська Рада Церков закликала міжнародну спільноту закрити небо над Україною

    Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій опублікувала текст звернення до міжнародної спільноти про невідкладну поставку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

    У тексті йдеться зокрема про те, що можна легко передбачити, що з наближенням зимових холодів Росія вдаватиметься знову до енергетичного терору і намагатиметься зруйнувати критичну цивільну інфраструктуру.

    “Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вважає своїм моральним обов’язком ще раз звернутися до міжнародної спільноти: до США, Європейського Союзу, Великої Британії та інших країн НАТО. Ми закликаємо  всіх партнерів і союзників України, всіх людей доброї волі в усьому світі поспішити на допомогу народу України.

    Для зупинки російського терору захисники України потребують сучасних засобів протиповітряної оборони, які дозволять знешкоджувати російські ракети та ударні дрони. Цивільне населення та критичну інфраструктуру України можуть врятувати такі комплексні системи захисту від повітряних атак, як Patriot, Hawk, Avenger (Сполучені Штати), NASAMS (Норвегія), IRIS-T (Німеччина), Stormer HVM 2 (Велика Британія), а також літаки F-16 з радарами для перехоплення ракет у повітрі”, – зазначають у зверненні.

    У Раді Церков підкреслили, що вважають своїм моральним обов’язком привернути увагу громадськості до цієї непростої ситуації.

    Нагадаємо, що головний католицький єпископ Польщі розкритикував позицію Папи Франциска, щодо України.

    Найсвіжіше

    Популярне