Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ відвідав ставропігійну парафію с. Лугини, що на Житомирщині

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 вересня 2023 року відвідав ставропігійну парафію селища Лугини Житомирської області, де очолив Божественну літургію. Про це повідомляє сайт Православної Церкви України.

    Предстоятелю співслужило численне духовенство. Зокрема архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, настоятель храму протоієрей Петро Киричевський  та інші.

    На малому вході Блаженнійший владика відзначив протоієрея Миколая Трібушка правом носіння хреста з прикрасами, а священника Петра Киричевського підніс до сану протоієрея.

    Після прочитання Євангелія Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Під час відправи також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

    Звертаючись до присутніх Предстоятель сказав про важливість терпіння та велике значення молитви в час випробувань, які зараз проходить наш народ у зв’язку з повномасштабним російським нападом.

    «Ми завжди маємо покладати надію на Бога, Який надихає нас, торкається нашої душі невидимою благодаттю. Особливо ми це відчуваємо у храмі, де спільно збираємося для молитви в цьому особливому посвяченому Богові місці», – додав Митрополит Епіфаній.

    На завершення свого візиту Блаженнійший владика звершив заупокійну молитву біля меморіалу на честь полеглих захисників України, який розташований у центрі селища.

    Нагадаємо, що у День миру ПЦУ звертається до Бога про перемогу , а у Ірпені біля храму Покрови Пресвятої Богородиці створять меморіальний комплекс

     

    Найсвіжіше

    Популярне