Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці духовенство ПЦУ вшанувало полеглих на війні військових медиків

    16 вересня 2023 року Михаїл, архієпископ Вінницький і Тульчинський, на запрошення організаторів Форуму Пам’яті «Українські медики. Подвиг і жертовність в здобутті та захисті Незалежності України» прибув до Вінницького медичного фахового коледжу, де взяв участь у заході.

    Перед початком форуму владика у співслужінні духовенства звершив панахиду за спокій душ загиблих військових медиків, полеглих воїнів та невинно вбитих перед меморіалом медичним працівникам – учасникам Революції Гідності і АТО-ООС. Далі відбулось покладання квітів, інформує сайт єпархії.

    Сам форум, який відбувався в Актовій залі навчального закладу, розпочався з хвилини мовчання, після якої у виконанні дитячого хору прозвучав Гімн України.

    Архієпископ Михаїл благословив початок роботи Форуму молитвою і подякував військовим медикам за їхню працю та професіоналізм у справі порятунку наших воїнів, а особливу подяку і співчуття владика висловив родичам загиблих медпрацівників, які ціною свого життя врятували життя захисникам України.

    На форумі були присутні родини загиблих медпрацівників, ветерани, волонтери, військові медики з інших держав, представники влади, громадськість.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ відзначив медиків евакуаційної бригади. Також в УПЦ США освятили алею пошани полеглих воїнів України.

    Найсвіжіше

    Популярне