Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Роль освіти в екологічній свідомості є надзвичайно важливою, — патріарх Варфоломій

    Роль освіти в екологічній свідомості є надзвичайно важливою. Освіта може допомогти людям: зрозуміти взаємозв’язок природного світу та вплив людської діяльності на навколишнє середовище, розвинути навички критичного мислення, необхідні для оцінки екологічної інформації та прийняття обґрунтованих рішень, прищеплювати такі цінності, як повага до всього живого, відповідальність і сталий розвиток.

    Про це розповів патріарх Варфоломій, повідомляє сайт ec-patr.org

    Православна Церква завжди підкреслювала важливість освіти та її роль у формуванні екологічної свідомості. Церква вчить, що світ природи є даром Божим і що ми маємо моральний обов’язок піклуватися про нього, каже патріарх Варфоломій.

    Ставлення людства до навколишнього природного середовища є серйозною проблемою, яка потребує вирішення. Патріарх характеризує знищення довкілля як «гріх» і наголошує на духовних причинах екодеструктивних тенденцій.

    У контексті християнського виховання Церква підкреслює філантропічний та екофільський зміст нашої віри. Юнаків і дівчат навчають, що захист довкілля – це не просто зовнішній і додатковий вимір церковного життя, але що він належить до його суті і є життєво важливим вираженням ідентичності вірних.

    Церква вважає, що освіта є ключем до подолання екологічної кризи. Вона закликає навчальні заклади надавати учням знання, навички та цінності, необхідні для життя в гармонії з природою.

    Нагадаємо, Екзарх Вселенського патріарха відвідав презентацію книги про подвижника Іосифа Ватопедського. Також Вселенський патріарх Варфоломій відвідав офіційні обіди в Естонії. Раніше численні віряни долучилися до Літургії у Гельсінкі, яку очолив Вселенський Патріарх Варфоломій.

    Найсвіжіше

    Популярне