Субота, 11 Травня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх Варфоломій відвідав офіційні обіди в Естонії

    13 вересня Вселенський патріарх Варфоломій відвідав офіційні заходи в Естонії в рамках свого візиту до країни. Зокрема відвідав офіційну вечерю, дану депутатом Аннелі Аккерман у будівлі парламенту в середу вдень, 13 вересня.

    Посол Греції в Естонії Георгіос Пападопулос 12 вересня ввечері дав обід на честь Вселенського патріарха. На обіді були присутні митрополит Талліннський і всієї Естонії Стефанос і члени патріаршого оточення, а також посли інших країн в Естонії та високопоставлені особи, повідомляє orthodoxtimes.

    Візит патріарха Варфоломія присвячений 100-річчю автономії Естонської Православної Церкви у складі Вселенського патріархату. У рамках візиту він зустрівся із  президентом парламенту Естонії.

    Раніше численні віряни долучилися до Літургії у Гельсінкі, яку очолив Вселенський патріарх Варфоломій. Також він відвідав Фінляндську Церкву з нагоди її сторіччя автономії та закликав до миру та єдності. Патріарх Варфоломій категорично заперечив можливість «перегляду» іншими Церквами надання автокефалії Церкві України.

    Найсвіжіше

    Популярне