Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Президент України зустрівся духовними лідерами єврейської громади

    Президент України Володимир Зеленський напередодні Рош га-Шана зустрівся з представниками єврейського духовенства та військовослужбовцями єврейської національності. Глава держави подякував за підтримку, яку надають єврейські громади в час повномасштабного російського вторгнення.

    “Ви мені показали список – з яких міст ви приїхали сьогодні до Києва, де ви підтримуєте під час війни, в такий складний час, гуманітарно підтримуєте, максимально підтримуєте, підтримуєте, як можете, людей, звичайних людей. Я хочу вам подякувати за цю допомогу. За те, що залишаєтеся в Україні”, – сказав Володимир Зеленський, цитує ДЕСС. 

    Президент висловив подяку представникам єврейських громад, які розповідають людям у світі правду про наслідки російської агресії в Україні і привітав учасників зустрічі з прийдешнім святом Рош га-Шана.

    Представники єврейського духовенства подякували Главі держави за зустріч напередодні Рош га-Шана й передали йому символічну менору. Віцепрезидент Федерації єврейських громад України рабин Рафаель Рутман протрубив у ритуальний ріг шофар.

    У межах зустрічі зібралися представники української єврейської громади поінформували президента про роботу єврейських громад в Україні під час повномасштабного російського вторгнення, зокрема щодо надання гуманітарної та доброчинної допомоги постраждалим українцям. Крім того, наголошувалося на участі єврейських організацій у відбудові України.

    Президент вручив українським військовослужбовцям ордени «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів. У зустрічі, що відбулася, також взяв участь Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський.

    Нагадаємо, Вселенський патріарх зустрівся з президентом парламенту Естонії. Також президент Литви порадив главі Католицької Церкви виваженіше говорити про Росію.

    Фото: ДЕСС
    Фото: ДЕСС

    Найсвіжіше

    Популярне