П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    10 унікальних церков Дрогобиччини оживуть в 3D у Східниці

    У Східниці відкриється унікальний Парк 3D голограм дерев’яних церков Дрогобиччини XVII-XVIII ст. Відтак у всіх охочих буде нагода побачити віртуальні моделі 10 храмів та дізнатися про їхню багату історію. Про це повідомляє Гал-інфо.

    З 1 по 10 жовтня на території одного з готелів, за адресою: вулиця Богдана Хмельницького 28, у курортному містечку Східниця відкриється перший в Європі Парк мультимедійних 3D голограм, присвячений унікальній дерев’яній сакральній архітектурі Дрогобиччини.

    Проєкт реалізують одним з готелів за підтримки Українського культурного фонду. Він має на меті популяризувати та зберегти дерев’яні храми регіону через створення цікавого туристичного об’єкта.

    За допомогою новітніх 3D-технологій в Парку голограм буде відтворено 10 найдавніших дерев’яних церков Дрогобиччини, збудованих у XVII-XVIII століттях. Відвідувачі зможуть побачити реалістичні віртуальні моделі храмів, детально розгледіти їхні архітектурні особливості.Серед об’єктів, представлених у Парку: церкви Покрови Пресвятої Богородиці у Попелях, Преображення Господнього у Підбужі, Собору Пресвятої Богородиці у Сельцях, Благовіщення Пресвятої Богородиці у Новошицях, Свято-Іллінська церква у Лішні, Царя Христа у Вороблевичах, Святого Євстахія у Летній, Успіння Пресвятої Богородиці у Меденичах, Воздвиження Чесного Хреста та церква Святого Юра у Дрогобичі.Кожна з цих церков має багату історію та унікальні архітектурні і мистецькі особливості. Більшість з них збудовані у XVII-XVIII століттях і зберегли автентичний вигляд дотепер. Деякі храми відомі цінними іконостасами та розписами роботи відомих майстрів.

    Нагадаємо, що на Волині ще одна парафія офіційно перейшла до ПЦУ, а Митрополит Епіфаній у свято Воздвиження зазначив, що Хрест Господній допоможе здолати ворога.

    Найсвіжіше

    Популярне