Четвер, 9 Травня, 2024
Бiльше

    У Державному університеті Молдови відновлюється викладання богослов’я

    З 1 жовтня в Державному університеті Молдови (USM) відкриється факультет теології. Він стане розширенням університету ім. Александру Іоана Куза в Яссах.

    На факультеті викладатимуть православне пастирське богослов’я. Навчатимуть студентів викладачі теологічних факультетів із Ясс і Бухареста (столиці Румунії), повідомляють місцеві ЗМІ.

    За даними джерела, “відновлення роботи факультету було мрією історика Георге Паладе, який присвятив частину свого життя просуванню румунського національного духу в університеті”.

    Ректор USM Ігор Шаров повідомив, що для студентів підготовлено аудиторії та місця в гуртожитку.

    Георге Паладе був доктором історичних наук, викладачем кафедри історії румунів та антропології, одним із найбільш значущих фахівців із міжвоєнної історії Румунії.

    Молдова впевнено очищується від духовного впливу Російської Церкви, залучаючи для цього ресурс сусідньої Румунії. Раніше Румунський Патріархат підписав протокол про співпрацю з Державним департаментом зі зв’язків Республіки Молдова. Також РПЦ заборонила в служінні 4 молдовських священників, які перейшли до Румунського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне