П’ятниця, 26 Липня, 2024
Бiльше

    Глава УГКЦ закликав не зрікатись Католицької Церкви у головному соборі Ватикану

    10 вересня в базиліці Святого Петра у Ватикані відбулася архієрейська Божественна Літургія, яку очолив очільник УГКЦ, архієпископ Святослав разом з єпископами Синоду УГКЦ.

    Літургією відзначено 400-річчя мучеництва священномученика Йосафата. Духовенство помолилось за мир в Україні, інформує сайт УГКЦ.

    У проповіді архієпископ Святослав зазначив, що подія матиме велике історичне значення для Церкви і народу. Він згадав про приклад святого Йосафата, який показує, що Божа любов у людині породжує героїв.

    Глава УГКЦ звернувся до українців зі смисловим посланням святого Йосафата про єдність з Католицькою Церквою.

    «Сьогодні Йосафат нам говорить: Діти України, ніколи не слухайте голоси тих, хто каже вам зректися тієї єдності. Бо наша Церква вижила в усіх історичних епохах, вистояла перед тими, хто хотів її зліквідувати, завдяки тому, що була в єдності з великою вселенською родиною Католицької Церкви, подібно, як сьогодні Україна не зможе вистояти в тій війні без міжнародної допомоги і підтримки на всіх рівнях. Вселенська католицька християнська солідарність — це необхідна умова для стійкості, виживання нашої Церкви і народу, умова перемоги України в тій борні добра зі злом, яку нині веде наш народ», — наголосив глава УГКЦ.

    Він подякував папі Франциску та міжнародній спільноті за допомогу Україні, що дозволило їй вистояти.

    «В Україні ніхто не помер від холоду, голоду чи з інших гуманітарних причин там, де досягала сила католицької любові та вселенської солідарності, серцем і промоутером якої є й буде Святіший Отець Франциск», — констатував першоєрарх УГКЦ.

    Архієпископ Святослав закінчив промову словами подяки українцям та закликом жити для України.

    «Нас у Києві мало вже не бути ще минулого року. Але завдяки героїзму наших хлопців, військових, дівчат і хлопців, ми живемо і не маємо права жити для себе, у власне задоволення. Як сказав Франко: „Нам пора для України жить!“. До цього кличе нас людське і християнське сумління», – підсумував він.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, єпископи УГКЦ передали біль українців Папі Франциску. Також глава УГКЦ відреагував на скандальні заяви Папи Франциска.

    Найсвіжіше

    Популярне