Субота, 4 Травня, 2024
Бiльше

    Парафіяни відсвяткували 100-річчя храму села Мерва

    Престольне свято парафіяни церкви Різдва Богородиці села Мерва відзначили вже за новоюліанським календарем – 8 вересня.

    Божественну літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, пише Район. Йому співслужили настоятель парафії о. Павло Кліцук та собор священнослужителів Берестечківського, Луцького, Радехівського та Демидівського благочиння. На літургії побувала кореспондентка Район.Горохів.

    Під час служби віряни разом із духовенством молилися за мир в Україні та щасливе повернення додому мужніх воїнів.

    «Нехай Господь оберігає вас і ваших рідних. Бажаю, щоб Пресвята Богородиця відгукнулася на любов, із якою ми прийшли до храму та почула слова молитов, прискоривши тим самим нашу перемогу!» – звернувся до прихожан високопреосвященний.

    Він щиро привітав усіх зі святом, наголосивши, що коли ми з Христом, то неодмінно здолаємо негаразди, які в той чи інший час зустрічатимуться на життєвій дорозі.

    Благословенними грамотами нагородив жертводавців і парафіян, які вірно та наполегливо трудяться на благо храму.

    Багато побажань присвятили в цей день іменинам Пресвятої Божої Матері та ювілейному 100-річчю церкви її імені. Вівтар, де молився собор священників на чолі з владикою, прикрашали ікони, намальовані настоятелем о.Павлом.

    Храм яснів вишиванками, які власними руками виготовили місцеві майстрині. Мелодійністю піснеспівів зачаровували хористи під керівництвом регентки Наталії Політило. Любов’ю до святині, села та людей, які тут мешкають, торкалася сердець присутніх у храмі пісня на слова матінки Ольги Кліцук.

    Від імені парафіян та собору священнослужителів отець Павло Кліцук подякував архієрею за честь розділити радість престольного свята.

    «Бажаю Вам многії літа служити Господу, навчати й підтримувати нас, возносити молитви за Україну і наших воїнів», – сказав настоятель.

    «Нехай Пресвята Богородиця покриває всіх захисників Божественним омофором, адже завдяки їм ми сьогодні святкуємо, єднаючись навколо нашої церкви, нашої України, нашої національної ідеї», – наголосив у вітальному слові Берестечківський міський голова Ігор Грудзевич.

    Своєю чергою він подякував священникам громади, які не лише активно волонтерять, але й воюють із ворогом зброєю та Божим Словом.

    З вдячністю за візит звернулася до митрополита Михаїла заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів – начальниця відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціального захисту Берестечківської міської ради Валентина Залевська.

    «Ваш приїзд завжди укріпляє нас у щирій вірі, у братерській любові один до одного, дарує надію на високий Божий промисел щодо українського народу та дає сили витримати всі випробування, що випали на нашу долю», – промовила вона.

    На завершення свята присутні разом зі священнослужителями взяли участь у Хресному ході навколо храму та заспівали многоліття. Гості мали змогу ознайомитися з історико-краєзнавчим нарисом «Історія церкви Різдва Пресвятої Богородиці», виданим напередодні ювілейної дати місцевою краєзнавицею Аллою Ващук.

    Найсвіжіше

    Популярне