Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    У Києво-Печерській лаврі 12 споруд повернули під контроль держави

    Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” повернув під свій контроль 12 споруд, водночас монахи УПЦ (що в эдності з МП) на території Нижньої лаври продовжують користуватися житловими та культовими спорудами.

    Про це повідомив в.о. директора Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” Максим Остапенко в коментарі кореспонденту Укрінформу.

    Згідно з його словами, представники Київської духовної академії та семінарії УПЦ МП, які знаходились у чотирьох корпусах на території заповідника, поступово вивозять своє майно. Заплановано, що цей процес має завершитись до 10-11 вересня.

    Водночас директор наголосив, що семінарія не проходила акредитацію в Україні, тож фактично не мала статусу навчального закладу.

    “Або вона отримує цей статус і переходить під управління держави, або повинна залишити територію”, – зауважив Остапенко.

    Водночас представники УПЦ МП оскаржують у судах рішення про повернення майна заповіднику. Раніше госсуд зобов’язав монастир усунути перешкоди для користування майном.

    Найсвіжіше

    Популярне