Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    Голова Конференції єпископів РКЦ в Україні відреагував на звернення Франциска до російської молоді

    Голова Конференції єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні єпископ Віталій Скомаровський виступив з офіційною заявою щодо ситуації навколо звернення Папи Франциска до російської католицької молоді.

    Про це інформує РІСУ.

    “Безперечно, це звернення в цілому було підтримкою пастиря для своїх вірян, духовного отця – до своїх дітей. Однак згадка про «велику Росію», з її величною культурою та людяністю, на жаль засвідчують подальше існування міфу про гуманізм та велич держави, яка вже 9 років веде проти України кровопролитну та жорстоку війну, — звертає увагу єпископ Віталій Скомаровський. — Згадані висловлювання для нас є болючими та викликають занепокоєння. Як Церква та українське суспільство ми відкидаємо та вважаємо неприпустимими будь-які прояви підтримки «русского міра», який приніс стільки болю та страждань на нашу землю та до наших родин”.

    Нагадаємо, римо-католицькі медіа з Росії поширили текст звернення понтифіка до російської католицької молоді і відеозапис цього звернення.

    “Не забувайте про спадщину, — говорить Папа Франциск. — Ви спадкоємці великої Росії, великої Росії святих, правителів, великої Росії Петра I, Катерини II. Тієї імперії – великої, просвіченої, країни великої культури та гуманності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини, ви спадкоємці великої Матінки- Росії, йдіть вперед з цим. І дякую вам. Дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами”.

    Нагадаємо, Глава УГКЦ відреагував на скандальні заяви Папи Франциска. Також в МЗС України обурені, що російські великодержавні ідеї, які є причиною хронічної агресивності росії, звучать з вуст Папи Римського.

    Найсвіжіше

    Популярне