Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    У МЗС України відреагували на слова Папи про “великих нащадків матінки Росії”

    Дуже прикро, що російські великодержавні ідеї, які є причиною хронічної агресивності росії, звучать з вуст Папи Римського

    Про це сказав речник МЗС України Олег Ніколенко.

    Під час онлайн виступу на Всеросійській зустрічі католицької молоді у Санкт-Петербурзі Франциск закликав росіян бути “творцями миру серед конфліктів” та “сіячами насіння примирення”.

    “Ніколи не забувайте про спадщину. Ви — нащадки великої росії: великої росії святих, правителів, великої росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії — великої, освіченої, великої культури та великої людяності. Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви — нащадки великої матінки росії, крокуйте вперед з цим. І дякую вам — дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами”, — сказав понтифік.

    У МЗС України зауважили, що саме такою імперіалістичною пропагандою, “духовними скрєпамі” і “потребою в порятунку великої матінки росії” Кремль виправдовує вбивства тисяч українців та українок і знищення сотень українських міст і сіл.

    “Дуже прикро, що російські великодержавні ідеї, які, власне, і є причиною хронічної агресивності росії, свідомо або несвідомо, звучать з вуст Папи Римського. Місія якого, в нашому розумінні, як раз полягає в тому, аби відкрити очі російської молоді на руйнівний курс нинішнього російського керівництва”, — додав Ніколенко.

    Найсвіжіше

    Популярне