Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    На території Нижньої лаври знесуть частину незаконної забудови

    На території Києво-Печерської лаври знесуть 15 незаконно зведених приміщень. Загалом було виявлено 36 таких споруд. Про це в ефірі телеканалу Київ 24 розповів виконувач обов’язків гендиректора заповідника Києво-Печерська Лавра Максим Остапенко, повідомляє “Big Kyiv”.

    За його словами, на території комплексу є 15 незаконно зведених споруд без відповідних земельних відводів і працівники заповідних територій не мають до них доступу, оскільки вони не введені в експлуатацію і їх правовий статус не визначений.

    Максим Остапенко зазначив, що після правильного оформлення земельної ділянки держава має прийняти рішення, що робити з 15 незаконно збудованими об’єктами в межах Києво-Печерської лаври.

    “Безумовно, частина з них потребує прямого знесення і відновлення історичного ландшафту, де ці будівлі виникли”, — заявив він.

    Він додав, що інша частину споруд мають передати в державне управління і визначати порядок їх використання.

    Варто зазначити, що саме наявність незаконної забудови на території пам’ятки архітектури стала підставою для дострокового розірвання договору оренди із УПЦ (МП). Здебільшого це різноманітні господарські приміщення та кіоски.

    Нагадаємо, раніше держава обмежила діяльність духовних шкіл УПЦ (МП) на території лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне