Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятелі трьох Церков, що визнали ПЦУ можуть зустрітись у жовтні

    З 12 по 15 жовтня в Афінах триватимуть урочистості на честь 100-ї річниці журналу “ΘΕΟΛΟΓΙΑ” та 15-річчя обрання Ієроніма (Ліапіса) предстоятелем Церкви Греції. До участі також запрошені предстоятель Вселенського патріархату патріарх Варфоломій, Церкви Кіпру архієпископ Георгій III, а також президентка Греції Катерина Сакелларопулу. Про це повідомляє “orthodoxianewsagency.gr”.

    З нагоди 100-річчя заснування та безперервного виходу наукового журналу “ΘΕΟΛΟΓΙΑ” відбудеться наукова конференція під назвою “Православне богослов’я на шляху до “нематеріальної реальності” пізнього модерну”. Вона проходитиме із 12 по 15 жовтня. В конференції передбачена участь провідних православних богословів із Греції та всього світу.

    Урочисте відкриття Конференції відбудеться у четвер, 12 жовтня, в Кафедральному соборі Афін  у присутності Архієрейського Собору Церкви Греції. Решта сесій проходитимуть у Афінському концертному залі.

    У неділю, 15 жовтня, в кафедральному соборі у співслужінні Архиєрейського Собору Елладської Церкви відбудеться урочиста Божественна Літургія.

    Також до участі в заходах запрошений патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоан X. Проте його участь здається украй малоймовірною з огляду на залежність від фінансової та гуманітарної допомоги з боку РФ та РПЦ, а також від сирійського диктатора-путініста Башара Асада.

    Варто зазначити, що прямо перед початком святкування, з 9 по 11 жовтня, відбудеться засідання Архієрейського Собору Церкви Греції, очолюване архієпископом Ієронімом II.

    Найсвіжіше

    Популярне