Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    У жовтні відбудеться Архієрейський Собор Церкви Греції: порядок денний

    З 9 по 11 жовтня відбудеться чергова щорічна сесія Архієрейського Собору Церкви Греції. Вона пройде у синодальній резиденції в Афінах як це передбачено Статутом. Як повідомляє “orthodoxianewsagency.gr”, порядок денний відомий уже зараз.

    За даними видання перш за все розглянуть питання відставок ієрархів та призначення їхніх наступників. Як відомо, 8 серпня заяву про вихід на спокій написав митрополит Фесалонікійський Анфім (Русас), очільник однієї із найвпливовіших митрополій Церкви Греції. Грецькі ЗМІ очікують прохань про відставку й від інших єпископів, чий вік чи стан здоров’я не дозволяє їм виконувати свої обов’язки.

    Згідно із програмою, перший день розпочнеться відправою Божественної Літургії в Синодальній каплиці Всемогутніх Таксіархів, кафоліконі Монастиря Сил Безплотних, яку очолить митрополит Драмський Доротей

    Далі відбудеться вступний молебен, після чого Блаженніший Архиєпископ Афінський і всієї Греції Ієронім як глава Архієрейського Собору зачитає звернення до присутніх.

    Перший день завершиться вибором вікарних єпископів та заповненням вакантних митрополичих кафедр.

    На другий день після зачитування та затвердження протоколів попереднього дня архієпископ Афінський представлять звіти синодальних комісій за церковний 2022-2023 рік.

    Далі відбудеться дискусія, а решта програми включатиме ухвалення регламенту та обговорення офіційних питань. Цього ж дня очікується створення синодальних комітетів на 2024-2027 роки.

    Третій і останній день чергового засідання Архієрейського Собору включатиме дві пропозиції, які будуть подані митрополитами Мані Хризостомом та Ларисським Ієронімом.

    Нагадаємо, Грецький митрополит, який одним із перших визнав ПЦУ, йде у відставку.

     

    Найсвіжіше

    Популярне