Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    У Херсоні священник УПЦ (МП) виніс речі з храму, який перейшов до ПЦУ

    У Херсоні громада провела збори та вирішила долучитися до ПЦУ. Однак колишнім намісникам церкви, служителям УПЦ (МП), таке рішення не сподобалося. Дійшло до побиття.

    “Там була табуретка та свічки, її не зручно діставати, то він її шарпнув. Усе розсипалося і він туди в двері, думаю, що ж мені робити. Візьму телефон свій та буду дзвонить. Як тільки він побачив, що я з телефоном тут – він бистренько сюди і видирає в мене телефон”, – розповіла скарбничка парафії Надія Панова, повідомляє 5 канал.

    Вона була в церкві сама, коли до церкви зайшов чоловік у рясі, який представився секретарем єпархії. Якої саме – не уточнював. Жінка каже, храм Ікони Матері Божої розташований на території лікарні. Зазвичай сюди заходять люди замовити молитву чи поставити свічку. Але буйного відвідувача пані Надія не очікувала. Тому злякалася і вибігла з храму. Каже, тим часом неочікуваний гість почав виносити з церкви речі, які належать громаді.

    “Він вийшов перший раз з Євангеліє, я бачила, потім з дарохранительницею, і ще зайшов, я взяла і закрила, думаю зараз я тебе піймаю, хтось же та підійде”, – продовжила пані Надія.

    На допомогу пані Надії прийшла ще одна парафіянка цієї церкви. Але навіть разом жінки не змогли втримати буйного відвідувача. Запевняють, від нього було чути запах алкоголю.

    Напередодні громада Ікони Матері Божої провела парафіяльні збори, на яких одностайно вирішили долучитися до Православної Церкви України. Отець Валентин був присутнім на голосуванні, каже, вибір людей – щирий. А ті, хто не може з ним змиритися, не мають називатися священниками.

    “Безумовно ніхто і ніщо не зможе заперечити цей поступ і це бажання людей. Чи то від безпорадності чи від нерозуміння як поступити – вирішили забрати, а по великому рахунку вкрасти священні сосуди, хрест, Євангеліє, які належать громаді”, – сказав священник ПЦУ Валентин Гороховський.

    Парафіяни до храму викликали поліцію. Далі дії священника УПЦ (МП) розглядатимуться правоохоронцями в межах кримінального кодексу.

    Найсвіжіше

    Популярне