Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Проросійському митрополиту УПЦ (МП) із Вінниччини загрожує 6 років

    7 серпня 2023 має відбутися суд у справ митрополита “Тульчинського і Брацлавського” УПЦ (МП) Іонафана (Єлецьких). Його обвинувачують за чотирьма статтями Кримінального кодексу України: ст.436-2 (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників), ст.109 ( Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України ), ст.161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). Про це повідомляє “Вінниця.info.”.

    Сам митрополит своєї вини не визнає. На судових дебатах 4 серпня Іонафан зробив заяву російською мовою:

    «Я не визнаю себе винним і ніякого відношення до цього не маю. Я тільки скажу одне, вибачаюсь, російською мовою написав: я сподіваюсь, що суд не піде на сдєлку со своєй совєстью и полностью оправдаєт меня в свете не опровержимих фактических доказательств моєй невиновности»

    Прокурор просить засудити єрарха УПЦ (МП) до 6 років позбавлення волі. На сайті єпархії таку цифру назвали “вищою мірою покарання”, попри те що найвищим покаранням в Україні є довічне ув’язнення.

    Іонафан є етнічним росіянином та громадянином РФ, він народився у Воронезькій області. В Україні служить з 1988, проте досі вільно не володіє державною мовою. В жовтні 2022 СБУ провела обшук в його будинку та знайшла компроментуючі матеріали. Про те, що знайшли та у чому звинувачують єрарха “Духовний фронт” писав раніше.

    Нагадаємо, суд над черкаським митрополитом УПЦ (МП) перенесли на 20 днів.

    Найсвіжіше

    Популярне