Понеділок, 6 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит Луцький очолив перше богослужіння у храмі, який перейшов з УПЦ (МП) до ПЦУ

    Митрополит Луцький і Волинський Михаїл уперше очолив Божественну літургію у храмі Пророка Іллі села Борочиче Горохівського деканату в Луцькому районі.

    Про це повідомили у Волинській єпархії ПЦУ.

    У день ушанування великого Божого угодника з високопреосвященним разом молилися: старший декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель парафії священникАндрій Андрусик, інше духовенство Волинської та Володимирської єпархій. Архієрейськими благословенними грамотами нагороджено активних мирян.

    Ще 2020 року громада Пророка Іллі отримала копію Томоса – документ, що засвідчував зречення борочиченської церкви від зверхності московського патріархату. Однак настоятель довго зволікав з таким рішенням і врешті пішов на фронт, так і не підтримавши своїх вірних.

    Тож у травні 2023 р. парафія остаточно полишила МП, возз’єднавшись із Православною церквою України. У червні відслужили перше богослужіння українською мовою – акафіст, який очолив отець Андрій Сидор. До слова, 15 червня 1989 р. місцеві селяни одні з перших в Україні вивісили Державний прапор на найвищому місці Борочича.

    Найсвіжіше

    Популярне