Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ (МП) просить молитись за вбитих внаслідок російського терору в Кривому Розі

    Митрополит “Криворізький” УПЦ (в єдності з МП) Єфрем (Кицай) звернувся із закликом до молитви за Україну у зв’язку з наслідками ракетного удару Росії по місту Кривий Ріг.

    Єрарх висловив  біль від новини про жертви терору серед вірних його єпархії. Він нагадав, що в цей час головною зброєю для нас повинні бути мужність, терпеливість та молитва, передає пресслужба єпархії УПЦ (МП).

    “Ми не одні, ми з Богом”, – наголосив Митрополит Єфрем, вірячи, що спільна молитва та зусилля Збройних сил остаточно зруйнують наміри агресора.

    “Невимовним болем і тугою відізвалась в моєму серці новина про теракт котрий знову влаштувала Росія в нашому місті…знову й знову плаче душа моя за загиблими в цій кривавій війні. Скорбота обіймає моє серце за загибель моєї пастви й за страждання нашого міста. Щоденно молюсь Богу, випрошуючи в Нього милості до нашої Богоспасаємої України. І твердо вірю, що наша спільна молитва та звитяга переможного українського війська подолають зло, що прийшло на нашу землю!”, – зазначив митрополит Єфрем.

    Він висловив співчуття родинам загиблих та постраждалим, закликавши вірити у милість Божу та зцілення для хворих внаслідок ракетного удару.

    Як повідомляли у ЗМІ, близько 9-ої години ранку 31 липня Росія вдарила ракетами по Кривому Рогу. Російські війська влучили у багатоповерхівку, також є влучання у чотириповерхову будівлю навчального закладу. За попередніми даними 75 людей отримали поранення, шестеро загинули.

    Нагадаємо, Онуфрій ігнорує звернення священиків про розрив з РПЦ, але співслужить із критиком ідеї митрополитом Антонієм (Паканичем). Останній категорично відповів на звернення священників про скликання Собору УПЦ МП і вважає, що з Московським патріархатом потрібно зберегти зв’язки, а з ПЦУ не єднатись.

    Найсвіжіше

    Популярне