Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Кремль розіслав “методичку”, в якій Україну назвали “сатанинською”, а Польщу “ісконно руской”

    Кремль розіслав російським пропагандистам “методичку”, як потрібно висвітлювати річницю Хрещення Русі 28 липня.

    Про це інформує видання Meduza, яке ознайомилося з документом.

    У тексті зазначається, що пропаганда повинна розповідати росіянам про те, що Хрещення Русі стало “точкою становлення державності” Росії. Крім того, пропагандисти повинні розповідати, що лише “спільна віра дозволила східнослов’янським племенам стати єдиним народом”.

    Також у документі вказуються і “противники Росії”, які нібито завжди “боролися” із православʼям на території України, Білорусі й Польщі.

    Про Польщу в документі зазначається, що “польські королі насаджували католицизм та уніатство на окупованих споконвічно російських територіях, щоб роздробити народ і підкорити його собі”.

    Зазначимо, що це вже не вперше, коли росіяни почали зазіхати й на землі Польщі. Зокрема, нещодавно диктатор Путін заявив, що “саме завдяки Радянському Союзу, завдяки позиції Сталіна Польща отримала значні землі на заході, землі Німеччини. Це саме так, західні території нинішньої Польщі – подарунок Сталіна полякам. Наші друзі у Варшаві забули про це? Ми нагадаємо”. Водночас Путін не нагадав, що СРСР разом із нацистами напав на Польщу 1939 року і проводив братні паради на території розділених держав.

    Особливо увага у методичці приділена Україні. В ній зазначено, що офіційний Київ потрібно називати “віровідступницьким режимом”, який бореться проти Української православної церкви (Московського патріархату), щоб “знищити духовні зв’язки братніх народів”. Водночас у тексті не вказується, що зовсім нещодавно Росія ракетними обстрілами зруйнувала Спасо-Преображенський собор в Одесі.

    Також у методичці вказується, що російські загарбники, які напали на Україну, вбивають дітей і ґвалтують жінок, насправді “борються з новим сатанинським режимом”.

    “Нацистські сатаністи зміцнилися у святому російському місті Києві, де Русь прийняла хрещення. Росія стала на захист православної віри і знищує на фронтах неонацистів, які поклоняються окультним ідеям Гітлера й Бандери”, – йдеться у документі.

    Крім того, автори методички хочуть, щоб росіянам навʼязували думку, що саме Путін “повернув Росії місію захисниці православної віри”.

    Джерела видання у Кремлі повідомили, що це не випадковість, Путін надалі все частіше буде згадуватися у всіх сферах діяльності РФ у рамках підготовки до виборів.

    “Це потрібно для виборчих кампаній. Президента пов’язуватимуть із кожною подією, щоб його ім’я завжди звучало”, – сказав співрозмовник.

    Найсвіжіше

    Популярне