Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    До ПЦУ перейшла церква у Летичівському районі Хмельниччини

    Релігійна громада Свято-Василівського храму села Гречинці Летичівської громади вирішили перейти до Православної церкви України. Таке рішення ухвалили на зборах сьогодні, 29 липня. Там були присутні благочинний Летичівського округу ПЦУ отець Андрій Смакула, клірик благочиння ПЦУ Ігор Гишко, начальниця відділу культури, туризму, національностей та релігій, депутатка Летичівської селищної ради Оксана Морозова, староста гречинецького старостату Раїса Сенів, а також громадськість села.

    Про це повідомляють на сторінці Летичівської селищної громади у Facebook.

    Там зазначають, що храм у селі Гречинці збудували у XVIII столітті. 1935 року за рішенням місцевої влади споруду зруйнували, а церковне майно, сільський архів та духовну бібліотеку знищили.

    На початку 1990-х місцеві мешканці вирішили збудувати нову церкву. Завершили роботи восени 1995 року. Тоді ж храм і освятили.

    — З огляду на події сьогодення, у час воєнного стану, виявляючи патріотичні прагнення і національну самосвідомість мати сільського духовного оберега, відвідувати свою рідну церкву, брати участь у богослужіннях українською мовою, жителі Гречинців вирішили зробити рішучий крок і прийняли важливе рішення перейти до ПЦУ, — повідомляють у громаді.

    Найсвіжіше

    Популярне