Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Британія в Радбезі ООН: РПЦ підтримала Путіна та війну проти України

    Заступник постпреда Великої Британії при ООН Джеймс Каріукі нагадав членам Радбезу, що глава Російської Православної Церкви Патріарх Кіріл відкрито підтримав війну Росії проти України.

    Про це він сказав у середу на засіданні РБ, скликаному на вимогу РФ щодо нібито переслідування православ’я в Україні, передає Укрінформ.

    «Глава Російської Православної Церкви Патріарх Кіріл висловив відкриту підтримку незаконному путінському вторгненню, яке принесло стільки страждань Україні», – сказав Каріукі.

    За його словами, ці страждання включають і недавнє руйнування Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі.

    «І подумати тільки: Росії вистачає нахабства читати нам лекції про свободу віросповідання!», – додав він».

    Якби Росія серйозно ставилася до забезпечення свободи релігії або переконань в Україні, то «замість того, щоб використовувати надумані засідання Ради Безпеки для поширення дезінформації, яку ми почули сьогодні і яка, боюся, ще не закінчилася, вона мала б припинити цю безглузду війну й вивести свої війська», – наголосив дипломат.

    Нагадаємо, у середу Радбез ООН на вимогу Росії обговорив нібито переслідування російського православ’я в Україні, а також на запит України розглядає обстріл історичного центру Одеси та портової інфраструктури.

    Нагадаємо, на форумі “Росія – Африка” патріарх Кіріл забув ім’я Путіна та закликав разом захищати “традиційні цінності”

    Найсвіжіше

    Популярне