Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На форумі “Росія – Африка” Патріарх Кіріл забув ім’я Путіна та закликав разом захищати “традиційні цінності”

    27 липня московський патріарх Кіріл виступив перед делегаціями африканських країн, які прибули на форум “Росія – Африка”. У своїй промові він зокрема закликав разом боротись за “традиційні цінності”. Починаючи звернення, повний текст якого викладений на сайті mospat.ru, Гундяєв спочатку назвав російсього диктора “Владімір Васільєвіч”.

    За словами глави РПЦ Росію та Африку поєднують спільні традиційні цінності, зокрема визнання сім’єю виключно союзу чоловіка та жінки, а також “високі моральні принципи”. Натомість на Заході, переконаний Гундяєв, давно відмовились від жодної моралі.

    Також, Кіріл висловив впевненість, що Росія та країни Африки разом просуватимуть так звані “традиційні цінності” по всьому світу.

    Варто зазначити, що більшість лідерів, перед якими виступав Гундяєв, міжнародними правозахисними організаціями звинувачуються у військових злочинах чи репресіях, багато з них також є диктаторами. Зокрема, уряд Центральноафриканської Республіки у 2021, зізнався, що регулярна армія держави разом з “російськими інструктурами” вчиняли злочини проти мирного населення під час громадянської війни в країні. За даними ООН до цих інцидентів також причетна російська ПВК “Вагнер”. Сам патріарх Кіріл теж неодноразово благословляв військові злочини як регулярних підрозділів, так і вищезгаданої організації.

    Нагадаємо, очільник РПЦ раніше звивачував греко-католиків у гоніннях на УПЦ МП.

     

    Найсвіжіше

    Популярне