Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулось засідання Священного Синоду Вселенського патріархату: рішення

    24 липня під головуванням Його Божественної Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія відбулося чергове засідання Священного Синоду. Зустріч пройшла у стінах Патріаршого ставропігійного монастиря Святої Трійці на острові Халкі в Стамбулі. Про це повідомляє комюніке, опубліковане на сайті Вселенського патріархату.

    Члени синоду висловили жаль з приводу жахливих пожеж, які тривають на острові Родос.

    “Велика Церква Христова висловлює співчуття пастирю острова, місцевій владі та усім людям, які потерпають від вогню. Нехай Господь Бог згідно з великою Його милістю дарує усім вічне спасіння.”, – йдеться у комюніке.

    Також, на цій сесії Синод обрав єпископа Мідії Апостола Митрополитом Нью-Джерсі Американської архиєпископії. Обрання відбулося шляхом голосування постійними членами Священного Синоду за кандидата зі списку з трьох осіб, створеного місцевим Синодом Американської архиєпископії. Того ж дня за традицією грецького православ’я виголосив Мале і Велике послання. 

    Насамкінець Синод розглянув усі інші питання порядку денного та прийняв відповідні рішення

     Нагадаємо, після довгих переговорів турецька влада таки дозволила Вселенському патріарху відслужити в історичному монастирі Панагія Сумела.

    Найсвіжіше

    Популярне