Вівторок, 14 Травня, 2024
Бiльше

    Українська православна парафія в Нью-Джерсі молитовно відзначила престольне свято

    Українська православна парафія святих апостолів Петра і Павла в Міллвіллі, штат Нью-Джерсі, 16 липня молитовно відзначила своє престольне свято.

    На цьому святі присутні були духовні лідери УПЦ США, які висловили слова підтримки та надихнули вірян своїми проповідями, повідомляє сайт церкви.

    Українська парафія, яка належить до Української православної церкви в США (УПЦ США), має велике значення для української громади в цьому регіоні. Вона служить місцем збереження культури, традицій та духовності українського народу. На престольне свято, віряни збираються разом, щоб вшанувати святих апостолів Петра і Павла, які є основними покровителями цієї парафії.

    У цей особливий день, Предстоятель УПЦ США, Високопреосвященніший Митрополит Антоній, разом з Високопреосвященнішим архієпископом Даниїлом звернулися до парафіян зі своїми посланнями. Архієпископ Даниїл наголосив на значенні влади, яку слід використовувати з мудрістю, любов’ю і справедливістю на благо всіх людей. Він заохотив усіх до виконання Божої волі та взаємного підтримки.

    Під час святкової Божественної Літургії, яку очолили Митрополит Антоній та Архієпископ Даниїл, прозвучали молитви за воїнів, за владу, за мир та за упокій душ полеглих оборонців Батьківщини. Це свідчить про турботу Церкви та вірян про благополуччя України та всіх, хто ризикує своїм життям заради захисту.

    Окрім духовного аспекту свята, спільна трапеза після Божественної Літургії стала часом спілкування та зближення вірян. Це був час, коли парафіяни могли поспілкуватися між собою, поділитися радощами та складнощами, і підтримати один одного.

    Українська православна парафія святих апостолів Петра і Павла в Міллвіллі продовжує бути духовним центром та важливим зв’язком для української громади у Нью-Джерсі. Її роль у збереженні традицій, культури та духовності народу є надзвичайно цінною. Престольне свято стало чудовою нагодою для вірян парафії згуртуватися разом, знайти підтримку та натхнення, і продовжувати служити Богу та спільноті.

    Найсвіжіше

    Популярне