Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    МКІП звинуватив УПЦ (МП) у поширенні брехні

    Міністерство культури та інформаційної політики України звинуватило інформаційні ресурси, які лобіюють інтереси УПЦ (МП) у поширенні неправдивого контенту.

    Йдеться про відеозапис із ГО „Миряни“ де жінка нібито не може потрапити до своїх дітей через „запечатаний владою корпус“.

    У відповідь на це відео МКІП випустив спростування від імені Максима Остапенка, в.о. гендиректора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

    „Чергове провокативне фейкове відео у відповідь на правомірні дії Заповідника по поверненню майна Лаври в користування держави. Будьте пильними до свого інформаційного простору та довіряйте тільки достовірним джерелам!“, – йдеться в описі відео.

    13 червня стало відомо, що суд відмовив УПЦ (МП) у задоволенні позову про проведення служб у лаврі.

    26 червня 2023 р.  роспропаганда тиражувала фейк про вивезення мощей та ікон з Києво-Печерської лаври до Європи. Російську брехну спростував міністр культури України Олександр Ткаченко і в. о. гендиректора національного заповідника Києво-Печерської лаври.

    Зранку 4 липня до Києво-Печерської лаври прибула спеціальна комісія Міністерства культури України, яка мала опечатати 5 корпусів заповідника. Але їм у цьому перешкоджали віряни та ченці УПЦ МП.

    6 липня у Лаврі знайшли портрети російського імператора і опечатали кілька корпусів.

    Найсвіжіше

    Популярне