Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    Роспропаганда тиражує фейк про вивезення мощей та ікон з Києво-Печерської лаври до Європи

    Росія розганяє новий фейк про лавру. Сьогодні низка пропагандистських ЗМІ взялась тиражувати заяву Службу зовнішньої розвідки Росії. Там стрерджують, що мощі богатиря Іллі Муромця, Нестора Літописця, сотні ікон та інші реліквії мають намір вивезти з Києво-Печерської лаври до Європи.

    За інформацією СЗР Росії, українська влада вже домовилася про все з представниками музеїв Італії, Франції, Німеччини та Ватикану під приводом порятунку від російських ракетних ударів. Також у відомстві заявили, що Київ начебто не має наміру повертати святині назад до лаври.

    “Київ та ЮНЕСКО досягли угоди, згідно з якою з Києво-Печерської лаври буде вивезено християнські цінності під приводом порятунку від російських ракетних ударів», — розповів директор російського відомства Сергій Наришкін.

    Не забув наришкін згадати і митрополита УПЦ (що в єдності з МП) Онуфрія. Каже, що йому повідомили про «тимчасове» переміщення мощів, ікон і церковного начиння.

    Рішучість довести до кінця так звану спецоперацію стає твердішою для забезпечення захисту Києво-Печерської лаври, яка для Росії має глибинний духовний вимір, заявили в Службі зовнішньої розвідки 26 червня журналістам.

    Найсвіжіше

    Популярне