Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    В УПЦ (США) привітали з Днем незалежності Америки

    4 липня 2023 року – Українська Православна Церква США відзначила День Незалежності Сполучених Штатів Америки, підкреслюючи цінність свободи та роль, яку вона відіграє в історії країни.

    Митрополит Антоній та архієпископ Даниїл, єрарх УПЦ США (Вселенського патріархату), в своєму спільному посланні наголосили на важливості спільної роботи для збереження святості життя та моральних і соціальних цінностей, передає сайт Церкви.

    Єрархи закликали всіх відкрити свої серця до потреб інших, підтримувати тих, хто опинився у складних ситуаціях, і бути солідарними з тими, хто бореться за справедливість.

    Також Митрополит Антоній та архієпископ Даниїл просять святкувати цей день використовуючи свою свободу для допомоги іншим. Вони зауважують, що свобода несе великі благословення, але її справжня цінність полягає в тому, як ми використовуємо її на благо інших і на славу Божу. Вони звертають увагу на поточні виклики в суспільстві, такі як пандемія та масові вбивства, і закликають віруючих об’єднати зусилля для того, щоб зробити життя кращим для всіх.

    Українці Америки відчувають особливе значення свободи через свою історичну спадщину та ідентичність.

    «Як українці Америки та православні християни ми святкуємо цю свободу. Більш, ніж будь-коли, під час спроби вторгнення Росії на Батьківщину наших предків, ми розуміємо благословення, які свобода принесла нашим родинам і нам самим, живучи, працюючи та сповідуючи нашу віру у Сполучених Штатах Америки. Ми також визнаємо цінність свободи, котра стосується і нашої спадщини та ідентичності. Ми маємо право ділитися цією спадщиною в середовищі, яке цінує свободу самовираження, відкритий обмін ідеями та різноманітність», – йдеться у посланні.

    Єпископи підкреслюють, що “наша американська мрія не може бути зруйнована” і закликають вірян відкрити свої серця для тих, хто потребує допомоги і бути солідарними з усіма, хто бореться за справедливість.

    Нагадаємо, архієпископ УПЦ США Даниїл зустрівся з послом України в Німеччині. Також УПЦ США доставила в Україну машини швидкої допомоги та іншу благодійну допомогу.

    Найсвіжіше

    Популярне