Понеділок, 20 Травня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині проголосували за перехід до ПЦУ дві парафії

    За шість місяців 2023 року 91 релігійна громада на Хмельниччині проголосували за перехід з УПЦ (МП) до ПЦУ. Майже півтора десятка настоятелів цих храмів не погодилися з рішенням громади та відмовилися приєднуватися до ПЦУ. Два храми досі (У Хмельницькому та Кам’янці-Подільському) досі перебувають у невизначеному стані – попри рішення громад про приєднання до ПЦУ, собори досі використовує УПЦ МП. Всього на Хмельниччині перехід з УПЦ МП до ПЦУ здійснили понад три сотні релігійних громад.

    За останні дні у Хмельницькому районі парафіяни висловилися за перехід до Православної Церкви України у селах Волиця (Красилівська міська громада) та Шибена (Теофіпольська селищна громада). В обох випадках не обійшлося без конфліктних ситуацій зі священниками, передає видання podillyanews.com

    У селі Шибена, попри те, що свою волю щодо переходу до ПЦУ релігійна громада висловила ще на початку травня, настоятель, який не підтримав рішення вірян, продовжував проводити богослужіння в УПЦ (МП), поки документи перебували на перереєстрації у Хмельницькій ОВА. Після того, як нові документи були отримані та продемонстровані священнику та кільком прихильникам УПЦ (МП), їм не залишалося нічого іншого, як поступитися.

    До спільної молитви за військових зі священниками ПЦУ отець Миколай приєднатися відмовився. Щобільше, поки лунала молитва, разом зі своїми прибічниками почав виносити з храму церковне начиння.

    Селян, які були при цьому присутні, побачене прикро вразило, адже речі, що перебували у храмі, були придбані за їхні пожертви, а не коштом священослужителя. Попри це, люди продовжили молитву та не перешкоджали грабунку храму, повідомили у Теофіпольскій селищній раді.

    Нагадаємо, предстоятель ПЦУ завітає на Львівщину. Також на Волині священник сам попросився до ПЦУ і тепер служить у новій церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне