Неділя, 5 Травня, 2024
Бiльше

    До ПЦУ приєдналась парафія на Хмельниччині: священник УПЦ (МП) виніс речі з храму

    На Хмельниччині триває процес переходу релігійних громад із УПЦ (Московського патріархату) до ПЦУ. У селі Волиця Теофіпольської громади місцеві жителі практично одноголосно проголосували за таке рішення на зборах. Із 178 зареєстрованих на зборах “проти” було 11 осіб.

    Водночас священник УПЦ (МП) із Свято-Михайлівської церкви відмовився від переходу і почав виносити із храму ікони та підсвічники.

    «Він виніс та забрав ікони та підсвічники. Повантажив їх у машину. Ще каже, що хоче котел забрати», – розповів у коментарі vsim.ua Теофіпольський селищний голова Михайло Тененєв.

    Люди вирішили не перешкоджати цьому, хоча й могли. Документів на це все в нього не було. Сказали “Хай вже забирає, аби ми його не бачили”. А місцеве господарство сказало, що куплять нове.

    Документи для офіційної реєстрації переходу громади до ПЦУ мають передати в Хмельницьку ОВА у понеділок, 19 червня. За словами Михайла Тененєва, це вже 12 парафія за останні три місяці, яка вирішила перейти до ПЦУ.

    Після проведення зборів релігійної громади та голосування в храмі відбулася молитва за українських військових.

    Як повідомляв Духовний фронт України, на Хмельниччині ще 5 громад перейшли до ПЦУ. Також у Кривому Розі священники ПЦУ відслужили панахиду за загиблими від ракетного удару.

    Найсвіжіше

    Популярне