Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Ватикану був початковий план просування миру, але Москва його відкинула, – Говорун

    Місія кардинала Маттео Дзуппі початково передбачала просування мирного плану, але Москва його відкинула.

    Архімандрит Кирило (Говорун) у Фейсбуці, поділився своїм поглядом на заяву кардинала Дзуппі, який зазначив, що його первинна місія передбачала вирішення гуманітарних питань, а не просування мирного плану. За словами архімандрита, ця заява свідчить про зміни в ході дипломатичних переговорів.

    У своєму дописі архимандрит Кирило висловив припущення, що Москва відкинула запропонований мирний план. Це було зроблено саме у Москві, а не у Києві, що, на його думку, свідчить про небажання російської сторони досягти миру. Архимандрит закликав тлумачити заяви кардинала Дзуппі саме у такому контексті.

    “Кардинал Дзуппі заявив, що його місія передбачала вирішення гуманітарних питань, а не просування мирного плану. Припускаю, що сталося ось що. План насправді був, але у Москві його відкинули. Тому кардинал зараз змушений звузити свою місію до гуманітарної. Важливо, що він це зробив не після зустрічей у Києві, а після Москви. Що значить, що не Київ, а Москва не хоче миру. Саме так, на мою думку, можна тлумачити сьогоднішні заяви кардинала. Ну і ще з гарного: є шанс, що хоча б частково гуманітарну місію Ватикану вдасться виконати, і можливе повернення додому хоча б когось з українських дітей”, – додав архимандрит.

    Найсвіжіше

    Популярне